Over ons

Wij zijn meer dan gewoon een dorps tuin we hebben ook een boomgaard, schooltuin, dierenverblijf, kas, en natuurspeelplaats. Onze tuin is begaanbaar met rollator, scootmobiel, rolstoel en kinderwagen. Iedereen is vrij om mee te helpen en idee├źn achter te laten. Wij doen alles biologisch en streven naar een Permacultuur. Kortom zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Onze dorpstuin draait volledig op vrijwilligers, momenteel hebben wij 16 vrijwilligers. Iedereen is vrij om te doen wat hij of zij graag wil doen. Zo heeft iedereen zijn eigen taak(en) en is niemand afhankelijk van de ander. We hebben ieder woensdag middag een verzamel middag dan komen alle vrijwilligers bij elkaar om in de tuin te werken. Ook werken we de hele week op onze eigen tijden zo dat er geen verplichting is.

Wij tuinieren volledig biologisch en streven naar een Permacultuur. Ook willen wij kinderen leren dat er meer is dan spelletjes op de playstation of mobiel en televisie kijken. Dit doen we met de school tuintjes, in de schooltuintjes leren de kinderen weer hoe leuk het is om met je handen en voeten in de aarde te zijn. Ook hebben wij niet een persoon die alles beslist maar een aantal vergaderingen in waar we alles bespreken. Iedereen is welkom en mag zijn wie hij/zij is.